terug naar projectenoverzicht

Samenwerkings overeenkomst Stichting Duinboeren en Prisma

 

Ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst met Prisma

Op 19 September 2016 is op Sprankenhof de samenwerkingsovereenkomst tussen Stichting Duinboeren en Prisma ondertekend.

Na een korte proefperiode met een beperkt aantal mensen is er nu een formele overeenkomst gemaakt.  Mensen die onder de zorg van Prisma vallen krijgen vanaf nu de mogelijkheid om hun dagbesteding door te brengen op de boerderij. Het gaat hierbij om individuele dagbesteding met, waar mogelijk of wenselijk, plek voor twee maximaal drie mensen tegelijk.

In de proefperiode is gebleken dat de deelnemers graag de handen uit de mouwen steken voor kleine klussen en  veel positieve energie meebrengen op het erf.

In de samenwerking fungeert stichting Duinboeren als  vertegenwoordiger van de boeren en is verantwoordelijk voor het werven en selecteren van bedrijven voor Prisma. Prisma neemt de technische beoordeling van de bedrijven en het “inwerken” van haar cliënten op zich en heeft een werkovereenkomst met de boer. In die overeenkomst staat wat er qua werkzaamheden van elkaar verwacht wordt, de vergoeding voor de dagbesteding, de werktijden en de werkdagen.

Waar noodzakelijk neemt Prisma ook de dagelijkse begeleiding op zich. Het is al met al een compleet op maat gesneden vorm van zorg, waarbij de boer gewoon boer kan zijn en waar de cliënt een zinvolle dagbesteding in een prettige omgeving heeft.

Laura van Hulten en Mark Vonk

img_1704                     img_1708-1

img_1707 img_1702