top of page
963c7d_5331c3fef6ef4a93b661d32e96e72f57~mv2.webp

Nieuwsbrieven

WORKSHOPS VOEDSELVEILIGHEID


Vanuit Brabants Duingoed organiseren we begin 2022 twee workshops. Dit nadat we signalen kregen van diverse leden dat er behoefte is aan meer kennis over voedselveiligheid in de vleesverkoop/ verwerking en zuivelverkoop.

Het is mogelijk aan beide workshops deel te nemen. Graag zien we jouw aanmelding uiterlijk VRIJDAG 31 december a.s. tegemoet.


Workshop 1: voedselveiligheidseisen zuivelverkoop

Datum: woensdag 19 januari 2022 van 13.00-16.00 uur.


Workshopleider: Gerlinde van Santen, voedingsmiddelentechnoloog.

Locatie: n.t.b.

Inhoud: Leer in deze workshop welke eisen gelden voor jouw bedrijf op het gebied van voedselveiligheid en etikettering. Voor de voedselveiligheid gebruiken veel kleine producenten een hygiënecode om aan te tonen dat ze voedselveilig kunnen produceren (gebaseerd op HACCP). In de workshop wordt toegelicht wat nu zo'n hygiënecode is en hoe je er in de praktijk in je eigen bedrijf mee werkt. Daarnaast wordt uitgelegd wat er op een etiket moet staan voor verpakte kaas om aan de wetgeving te voldoen. We zullen dit ook aan de hand van eigen producten toelichten.

Hiermee ben je in staat om voor je eigen producten correcte etiketten te maken.


Voor deelname aanmelden op: INFO@DUINGOED.NL

Let op! De kosten van deze workshop (35 euro per deelnemer) worden vanuit Brabants Duingoed betaald.

Bij aanmelding dien je ook aanwezig te zijn bij de workshop. Mocht je echter zonder gegronde reden niet aanwezig zijn, dan worden de kosten van de workshop alsnog in rekening gebracht.


Workshop 2: voedselveiligheidseisen vleesverkoop/ verwerking

Datum: maandag 7 februari 2022 van 10.30 - 16.30 uur.


Locatie: Boerderij Van 't Zandeind, Zandeind 32a in Riel.

Workshopleider: Frank Verkroost, docent Vleestechnologie bij HAS Hogeschool.

Inhoud: Verwerk en verkoop je vlees van eigen vee? Weet je als voedselproducent aan welke wettelijke eisen je moet voldoen? Leer tijdens de workshop zo praktisch mogelijk te werken volgens de nieuwste Hygienecode voor het Slagersbedrijf om te voldoen aan de voorschriften van voedselveiligheid.


Voor deelname aanmelden op: INFO@DUINGOED.NL


Let op! De kosten van deze workshop (100 euro per deelnemer) worden vanuit Brabants Duingoed betaald.

Bij aanmelding dien je ook aanwezig te zijn bij de workshop. Mocht je echter zonder gegronde reden niet aanwezig zijn, dan worden de kosten van de workshop alsnog in rekening gebracht.


Comments


bottom of page