terug naar overzicht

Zuivelproducten

Onze zuivelproducten worden gemaakt van de melk van onze eigen 110 Holsteiner melkkoeien. Deze worden 2 keer per dag gemolken waarna de melk in de grote melktank gaat. Melk die verwerkt moet worden gaat via een leiding rechtstreeks de ketel in alwaar die eerst wordt gepasteuristeerd. Behalve voor de boerenkaas, want daarvoor wordt de kaas niet gepasteuriseerd.

De melk wordt elke keer als Friesland/Campina de melk komt ophalen gecontroleerd. Ook wordt er om de 8 weken melkmonsters genomen van alle melkkoeien. Dit noemen we melkscheppen. De melk die verwerkt wordt tot producten wordt ook iedere 8-10 weken gecontroleerd door het COKZ (centraal orgaan van kwaliteitsaangelegenheden voor de zuivel). De melk moet aan strenge eisen voldoen, want het moet verder verkocht worden aan klanten.

Ambachtelijk

De kaas wordt nog op ambachtelijke wijze geproduceerd, d.w.z. bijna alles is nog handwerk. De toevoegingen in de zuivelproducten zijn natuurlijk. We gebruiken geen kunstmatige toevoegingen voor kleur en smaak. Omdat ons land in het duinboerengebied ligt en wij dit aan onze koeien voeren mogen wij het een streekproduct logo geven. In onze winkel kunt niet alleen onze eigen streekproducten kopen, maar ook die van de andere duinboeren. Wij maken ook duinboeren geschenkenpakketten.

Kijk ook op: zuivelboerderijdekern.nl/

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Ambachtelijke roomboter